Instalaţiile de gaz din oraş sunt schimbate, iar lucrările care se fac pentru înlocuirea acestora nu sunt finalizate. Zeci de locuitori din blocul cu numărul 2 de pe strada Făgăraşului sunt supăraţi că societatea care se ocupă de distribuţia gazelor naturale a efectuat de mântuială o serie de lucrări, prin intermediari, pentru înlocuirea reţelei de distribuţie. Lucrările au fost finalizate, doar pe jumătate însă.
Parcările rămân sparte
„Au lucrat aici ca să schimbe ţevile, dar nu cei de la gaz, ci o altă firmă, angajată de E.On. Au spart parcarea făcută de noi şi pentru care plătim la Primăria Reşiţa. Ne deranjează că nu vin să asfalteze, cu toate că au promis că vor face acest lucru imediat după ce schimbă ţevile. E gata lucrarea de două săptămâni. Nu este corect”, a spus Mariana Stegaru, o femeie care locuieşte aici.
Pentru a ajunge la maşinile aşezate în parcare, locatarii de pe strada Făgăraşului trebuie să facă escaladă. „Am locul de parcare chiar lângă gardul viu. Nu pot să ajung la maşină. Este plin de noroi. Nu ştiu cum îşi permit să facă o lucrare doar pe jumătate. Noi am făcut parcarea pe cont propriu, iar acum suntem nevoiţi să lăsăm maşinile pe unde putem”, a spus Cristian Moşoarcă.
Lista nemulţumirilor continuă
Cei care locuiesc aici şi-au făcut, în urmă cu nouă ani, instalaţie proprie de alimentare cu gaz. Montarea centralelor de apartament a impus acest lucru. Oamenii s-au ocupat de proiect, autorizaţii, cumpărarea materialelor necesare şi montajul instalaţiei. După înlocuirea reţelei, o parte din reţeaua oamenilor a fost luată de către o echipă a E.On Gaz. „Ţevile sunt ale noastre. Noi le-am plătit. M-a costat peste 20 de milioane de lei vechi lucrarea, în anul 2000. Eu m-am ocupat de proiect. Am fost primul din bloc care am montat centrală termică. De ce ne iau ţevile?”, a prot