Restaurantele şi-au adaptat meniurile la cerinţele clienţilor. Când vine vorba de mâncare, sătmărenii au de unde alege. Restaurantele şi-au adaptat meniurile cerinţelor clienţilor. În vreme de criză, restaurantele sătmărene şi-au adaptat meniurile cerinţelor clienţilor. Acestea oferă, pe lângă meniuri tradiţionale, şi meniul zilei care este apreciat de clienţi atât din punct de vedere financiar, cât şi din puncte de vedere al diversităţii preparatelor. Sunt zile în care firmele de catering nu fac faţă comenzilor, iar bucătarii sunt în priză dis-de-dimineaţă. La Restaurantul The Stone meniul zilei costă 11 lei, iar la Fântâna cu bere 10 lei. Clienţii sunt foarte încântaţi de mâncarea gustoasă şi ieftină pe care o livrează restau-rantele prin firmele de catering.
Zămuri, zupe şi zosuri, la Crenguţa
Restaurantul Crenguţa este preferatul iubitorilor de ciorbe şi preparate tradiţionale, specificul restaurantului fiind cel oşenesc. La mare căutare sunt ciorbele de burtă şi ţărănească precum şi supele, de pui, căprioară, fazan, prepeliţă, preţurile fiind cuprinse între 6 şi 20 de lei.
Bucătarii se laudă cu clienţi pretenţioşi, care vor preparate „aşezate prin tigaie şi ceaun la foc iute, da’ ferite să nu iasă scrum! Şi le cheamă «Minut» ...bun!”. Meniul de la Crenguţa îşi mai ademeneşte sătmărenii cu grătare, garnituri şi „zosuri pentru bucate cu podoabe”, preparate din peşte, cu preţuri cuprinse între 12 lei, un platou pentru o persoană, şi 120 lei un platou de patru persoane. Ioan Buzilă, bucătarul de serviciu, a precizat că sarmalele cu mămăliguţă se fac numai la comandă. Platourile cu preparate din carne de vânat au preţuri cuprinse între 26 şi 33 de lei.
De la chinezi la unguri
Singurul restaurant din oraş cu specific asiatic, Res-taurantul Chinezesc, nu duce lipsă de clienţi. Cele mai solicitate pr