Micul dejun este cea mai importanta masa din zi. Specialistii recomanda sa nu sarim pentru micul dejun pentru a avea un oganism cat mai sanatos si pentru a ne imbunatati sistemul imunitar.
Uneori, din graba, uitam sa gustam ceva de dimineata. Altii sustin ca nu mai stiu ce sa manance la micul dejun, fiind in "pana de idei" noi si gustoase.
Peste tot in lume, micul dejun este asociat cu inceperea unei zile noi si multe natii si-au dezvoltat propriul rasfat culinar pentru aceasta masa.
Daca ai ramas in pana de idei in ceea ce priveste micul dejun, inspira-te din ceea ce aleg oamenii din alte tari, te indeamna Ezinearticles.
Americanii obisnuiesc ca la micul dejun sa consume oua, briose englezesti, paine prajita, cereale cu lapte, ceai, sunca sau carnati, fructe, suc de fructe si o cafea mica.
In America de Sud se alege un mic dejun usor, care contine paine dulce, croissante micute, cafea cu lapte si ceai.
Micul dejun in Canada consta in clatite cu sirop de artar canadian, sunca, oua, briose, paine prajita, cereale, ceai, cafea, lapte, fructe si suc de fructe.
In Marea Britanie, oamenii aleg pentru prima masa din zi dintre paine prajita, ceai, sunca, salam, rinichi la gratar, oua, rosii si ciuperci la gratar, fulgi de ovaz, peste afumat, crumpet - un fel de lipie care se serveste fierbinte cu unt deasupra-, paine neagra cu unt, miere, gem sau marmelada si o ceasca de cafea.
Rusii isi incep ziua cu o cana de ceai cald, paine neagra, salam, oua prajite, castraveti murati, sandvisuri facute cu sunca si cascaval, cereale si branza dulce.
In Australia, alimentele populare pentru micul dejun sunt ouale, painea prajita cu unt si gem, cerealele cu lapte, ceaiul, cafeaua si uneori spaghetele.
Chinezii au o masa foarte simpla, formata din orez cu putina carne si