Traian Băsescu l-a numit pe vicepreşedintele PD-L Valeriu Stoica în conducerea Institutului Cultural Român, informează Administraţia Prezidenţială.
Decretul de numire a liderului PD-L a fost semnat astăzi, potrivit sursei citate. Stoica a ocupat funcţia de preşedinte al PNL, între 2000 şi 2002, însă a fost înlăturat de la conducerea partidului, ca urmare a presiunilor grupării Patriciu.
Înlocuit la vremea respectivă cu Theodor Stolojan, el a susţinut formarea alianţei PNL-PD. După alegerile din 2004, acelaşi Stoica a promovat un alt proiect politic ce prevedea fuziunea PNL cu PD şi formarea unui mare partid popular.
Acuzat de "atentat" la identitatea doctrinară a liberalilor, el a fost perceput de aceştia ca acţionând la comanda Palatului Cotroceni ce ar fi urmărit desfiinţarea PNL şi constituirea unui mare partid prezidenţial.
În acest context, alături de Stolojan, Mona Muscă şi alţi "disidenţi" liberali, el a fost exclus din partid, în 2006. Gruparea sa a format ulterior PL-D, partid ce a fuzionat cu PD, punând bazele actualului PD-L. Fost ministru al Justiţiei în guvernarea CDR şi fost parlamentar, Valeriu Stoica nu deţine în prezent nicio funcţie de demnitate publică, fiind avocat şi vicepreşedinte al PD-L.
Alţi 13 intelectuali au fost numiţi în conducerea ICR, al cărui preşedinte este Horia Roman Patapievici. Printre aceştia se numără şi Sorin Ioniţă directorul executiv al Societăţii Academice Române. Institutul este condus de un Comitet Director (preşedinte, doi vicepreşedinţi şi un secretar general) şi un Consiliu de Conducere, format din 21 de membri. Aceştia sunt numiţi pentru un mandat de 4 ani, cu posbilitatea reînnoirii. Şeful statului este şi preşedintele de onoare al ICR. Administraţia Prezidenţială, primul-ministru, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei şi