Carnea este un aliment foarte delicat si trebuie pastrat in conditii specifice pentru a nu se strica. Trebuie sa ai atentie marita pentru te asigura ca acest aliment va ramane proaspat si hranitor, mai ales daca il depozitezi in frigider.
Exista doua tipuri de bacterii care afecteaza carnea depozitata in frigider, informeaza Ezinearticles. Bacteriile patogene care afecteaza sanatatea si bacteriile care fac carnea sa se strice si frigiderul sa miroasa urat. Dupa gust si miros nu poti afla care carne are bacterii patogene, insa poti observa carnea stricata.
Exista mai multe tipuri de carne si fiecare dintre ele necesita tehnici speciale de depozitare.
Carnea fiarta trebuie preparata la cel mult o saptamana de la pregatire sau bagata la congelator si invelita in mod corespunzator. Congelarea carnii nu ii va imbunatati calitatea, insa ii va mentine culoarea naturala, textura, valoarea nutritiva si aroma.
Carnea proaspata trebuie sa fie pastrata in cea mai rece parte a frigiderului, adica in spate, departe de usa. Daca o vei folosi in cel mult o zi sau doua, lasa carnea in ambalajul original. Daca o vei folosi peste mai mult timp depoziteaz-o in congelator.
Carnea preparata, precum kaizerul, sunca, salamul sau altele, trebuie pastrate in ambalajul original pentru a preveni orice contaminare ulterioara. Dupa deschidere trebuie consumate in cateva zile si pastrate in containere etanse pentru ca frigiderul sa nu capete un miros neplacut.
Citeste in continuare cate zile poate sta carnea in frigider in functie de tipul sau:
- carnea tocata de vita, vitel sau miel - 1-2 zile;
- carnea tocata de porc - 1-2 zile;
- carnatii si carnea de porc proaspata - 7 zile;
- carnea proaspata de manzat - 2-4 zile;
- carnea proaspata de vita - 2-4 zile;
- carnea proaspata de miel -