Democrat-liberalii dau dovadă de tupeu în abordarea problemei legate de imunitatea parlamentară a unor demnitari, afirmând că Legislativul nu trebuie să fie scut pentru Năstase şi Tăriceanu.Ei au trecut însă sub tăcere situaţia ex-ministrului Ridzi, pe care, după două luni de tăcere, însuşi preşedintele Băsescu a calificat-o drept cel mai "urât caz" din mandatul său.
Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a ieşit astăzi cu un apel către PSD, PNL şi UDMR să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare în cazul Năstase şi Tăriceanu, în condiţiile în care Camera Deputaţilor este convocată într-o sesiune extraordinară pe data de 27 iulie.
Flutur a omis însă faptul că această sesiune extraordinară a fost convocată tocmai pentru ca deputaţii să discute Raportul Comisiei parlamentare de anchetă prin care se cere începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al tineretului şi sportului, democrat-liberala Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare. Flutur a mai omis să spună că pe agenda sesiunii se află Raportul comisiei pentru industrii şi servicii care a investigat dosarul Sterling, fără a-l găsi vinovat pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Doar PD-L a depus o solicitare de anchetare a fostului premier, pentru subminarea economiei naţionale, însă această cerere, înaintată în plin scandal Ridzi, nu a fost încă dezbătută de comisia juridică a Camerei Deputaţilor, neexistând un raport care să fie discutat de plenul Legislativului.
PD-L încă analizează dosarul Ridzi
"Parlamentul nu trebuie să fie un scut pentru demnitari, pentru parlamentari", a spus Gheorghe Flutur. "În această sesiune să se acţioneze în această direcţie, şi aici ne referim atât la dosarele -cazul Năstase, la dosarele Tăricenu", a adăugat Flutur, fără a pronunţa numele Monicăi Iacob Ridzi.
Ziariştii i-au amintit în