Human Genome Sciences Inc (HGSI.O) a anunţat, azi-noapte, succesul noului medicament, Benlysta, pentru tratarea lupus-ului . Sursa: EPA
În urma perioadei de testare, care a durat 52 de săptămâni, s-a dovedit că simptomele pacienţilor cu lupus, cărora li s-a administrat noul medicament, s-au ameliorat simţitor, comparativ cu cei care au urmat un tratament pe bază de placebo.
"(...) 57,6% dintre pacienţii care au luat doze mari de Benlysta au înregistrat o îmbunătăţire a simptomelor, comparativ cu numai 43,6% dintre pacienţii cărora şi s-a administrat placebo", se precizează în raportul HGSI.O.
Datele statistice sunt deosebit de importante şi reflectă reuşita demersului cercetătorilor, care şi-au propus să demonstreze o îmbunătăţire cu patru puncte a simptomelor bolii, măsurabilă pe scara Selena Sledai. Pe o scară de 1 la 10, o reducere cu patru puncte reprezintă un rezultat pozitiv. Cu cât scorul este mai mic, cu atât efectele bolii asupra pacientului sunt mai reduse, spun specialiştii. Toate persoanele participante la experiment au înregistrat, la început, un scor de şase sau chiar mai ridicat.
Ce este Lupus
Lupusul este o dereglare a sistemului imunitar al organismului, în care propriile celule de apărare devin atacatori. Deşi puţini au auzit despre această boală, pe plan mondial, lupusul este considerat mai des întâlnit decât scleroza sau leucemia.
Statisticile indică faptul că 90% dintre cei care suferă de lupus sunt femei între 15 şi 45 de ani, însă boala nu exclude nici bărbaţii şi nici copiii.
Dintre cele mai ferecvente simptome pot fi amintite durerile articulare însoţite, uneori, de inflamaţii, erupţie roşiatică pe nas şi pe obraji, erupţie purpurie, sub formă de cruste pe faţă, scalp, urechi, brate şi piept, stări de confuzie, neatenţie, amnezii, dureri de cap, căderea pa