Neimpozitarea profitului reinvestit va fi amânată pentru anul viitor, cel mai probabil de la 1 ianuarie 2010, pentru că o astfel de măsură va necesita modificarea Codului Fiscal, a declarat, ieri, ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă. Sursa: Vlad StănescuSursa: Răzvan Vălcăneanțu
1 /.
Pe de altă parte, premierul Emil Boc spunea, tot ieri, că respectiva facilitate va fi negociată cu FMI şi Comisia Europeană, mai ales că această măsură anticriză ar fi trebuit in trodusă încă de acum trei luni.
Decizia referitoare la introducerea acestei măsuri nu este la prima amânare. Implementarea ei ar reduce foarte mult încasările veniturilor la buget, ceea ce pe perioadă de criză se va simţi.
Măsurile anticriză, doar discuţii
În urmă cu mai bine de două luni, ministrul IMM-urilor declara că această măsură anticriză, care era cea mai aşteptată în mediul de afaceri, va fi implementată în cea de-a doua parte a acestui an. Neimpozitarea profitului reinvestit era pusă pe aceeaşi linie de importanţă cu capitalizarea băncilor CEC şi Eximbank.
Programul de convergenţă trimis către Comisia Europeană prezintă neimpozitarea profitului reinvestit într-un mod foarte general şi vag. Datele legate de impactul bugetar lipsesc din program, cum nici data de intrare a acestei măsuri nu este prezentată. În varianta proiectului anterior, facilitatea era aplicabilă de anul viitor.
"Neimpozitarea profitului reinvestit trebuie adoptată prin modificarea Codului Fiscal. Cel mai probabil măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010."
- Constantin Niţă, ministrul pentru IMM-uri
ESTIMARE
Scădere de 6% prevăzută de ministru
Economia va scădea în acest an cu până la 6%, consideră ministrul IMM-urilor, Constantin Niţă. Acesta recomandă, în condiţiile date, reducere