* Este vara si e cald, e zapuseala pina pe la acoperisul caselor, ba chiar si peste. Este sezonul concediilor, chiar in vreme de criza. Un concediu cu stomacul gol nu e concediu. Multi se intreaba asa: "Traim ca sa mincam sau mincam ca sa traim?". Cu totii omit cea de-a treia varianta, "Mincam ca sa nu traim". O varianta foarte pertinenta, mai ales in aceasta perioada in care, depozitate in conditii necorespunzatoare, multe dintre produsele agro-alimentare isi modifica brusc, de la mina pina la gura si de pe raft pina in farfurie, proprietatile organoleptice. Plus ca multe dintre ele, dintre produse, sint de o calitate cel putin indoielnica, fiind obtinute in conditii suspecte. Cel care va incerca sa inlature valul neincrederii din sufletul consumatorilor este un om implicat activ in procesul de producere, domnul Augustus Mendeleev, fabricant si director al firmei "Chimichi Maus": - Domnule director, caldura si umezeala, se stie, sint principalii dusmani ai producatorilor de alimente. Cum faceti fata dumneavoastra? - Care zice asa e prost, mie nu mi se altereaza nimic. - Adica nu aveti in depozit materie prima care se deterioreaza? - Eu am doar materie prima care nu se deterioreaza. Pe cutiile din care facem produse scrie chestii care reprezinta garantia calitatii: "Garantat 20 de ani. A se pastra la loc rece si intunecos, in incaperi aerisite. A nu se umbla cu flacara deschisa. Evitati contactul cu pielea si ochii! In caz de contact, spalati locul din abundenta cu apa rece. Nu lasati la indemina copiilor!" si alte asemenea avertismente si desene vesele, cum ar fi capul de mort de pe etichete... - Ce produse alimentare fabricati dumneavoastra, mai exact? - Mai exact, nu eu fabric, cit chimistii care i-am angajat; ei stiu cum sa amestece, ca sa nu sara in aer, cum s-a intimplat anul trecut, cind am vrut sa facem bautura racoritoare Ci-Cola... - De unde ii vine numele,