Conflictul de "interese" electorale dintre PD-L şi PSD-ul lui Mircea Geoană a intrat în această săptămână într-o nouă etapă: având în vedere că timpul rămas până la alegerile prezidenţiale este tot mai scurt, semnalele privind ruperea parteneriatului sunt tot mai dese. Sursa: Agerpres
Pentru prima oară, PD-L a reacţionat chiar prin vocea premierului Emil Boc, care a rupt "tăcerea" şi i-a atacat direct pe partenerii de guvernare de la PSD, fluturându-le protocolul Coaliţiei şi somându-i să îl respecte şi să nu se mai joace de-a opoziţia.
Flimul evenimentelor a mai rulat pe marele ecran al politicii româneşti şi nici măcar actorii principali nu s-au schimbat radical. În perioada guvernării CDR, ministrul Transporturilor Traian Băsescu juca rolul celui care "sabota" Coaliţia guvernamentală din interior, fiind atât la putere, cât şi în opoziţie.
Job la guvern part-time, restul timpului în opoziţie
În legislatura trecută, a venit rândul democraţilor aceluiaşi Traian Băsescu să interpreteze aceeaşi partitură: în cursul zilei erau colegii responsabili ai premierul liberal Călin Popescu Tăriceanu, seara se transformau brusc în reprezentanţii partidului imaculat ce denunţă nelegiurile petro-liberalilor. Democraţii ieşeau în prime-time şi, precum o soţie fidelă şi de bună-credinţă, se plângeau că sunt nevoiţi să convieţuiască cu soţul liberal care o înşală frecvent cu grupurile de interese mafiote.
Cartea jucată de către democraţi a fost aceea de a forţa lucrurile în aşa manieră încât să-l aducă pe Tăriceanu în situaţia de a-i da afară de la guvernare. Deşi presiunile dinspre Palatul Cotroceni au început încă din vara lui 2005, atunci când Tăriceanu a refuzat să mai demisioneze şi să îi împlinească lui Băsescu visul anticipatelor, PNL şi PD au rămas unite câtă vreme a existat obiectivul aderării la UE. După decembr