"Gustati mai intai si apoi vorbim: un carnacior, un muschiulet sau niste pastrama. La noi asa se face". Este sfatul cu care Ion Baciu, bucovineanul care a pus bazele afacerii "La Baciu - Produse traditionale din Bucovina", isi primeste clientii in batatura de cand se stie. Batatura bucovineana a ajuns din Fundu Moldovei mai intai in Floreasca bucuresteana, apoi a trecut pe la britanici, pentru ca acum sa "cucereasca" Internetul.
Afacerea lui Ion Baciu a primit cele mai multe voturi online in cadrul concursului “Sprijina afacerile romanesti, organizat de HotNews.ro si Banca Transilvania.
Ion Baciu / Foto: HotNews.ro
Mancarea este una dintre putinele productii care se poate lauda cu meritul de a fi 100% naturala, cum ar spune familia Baciu, “de la ata cu care sunt stranse ridichile si pana la carnea din orice produs din carmangeria de la Campulung Moldovenesc”. Nu multi constata cu surpriza ca se pot face crenvursti sau salam 100% din carne, fara niciun fel de adaos. Unele produse sau cele care nu sunt afumate (in special, pentru copii) sunt mai scumpe sau trebuie consumate in cateva zile, insa totul este natural, “crescut de noi, fara niciun fel de chimicale”.
De la carmangeria de familie la afacere extinsa
Totul a inceput de la un telefon primit din Capitala. "Am auzit de dincolo: Veniti in Bucuresti! Asa se face ca am adus traditia bucovineana in Capitala". Mirosul de sunculita afumata, carnatul traditional de Bucovina, muschiuletul semicrud de vitel si cate si mai cate i-au purtat apoi pe bucuresteni de la magazinul deschis de Ion Baciu in Capitala pana in Campulung Moldovesc, acolo unde se prepara toate produsele. "Noi ne sfatuim clientii sa cumpere putin, ca se strica. Nu folosim conservanti, asa ca n-are rost sa cumperi cinci kilograme de carnati, mai bine ia unul si mai vii si saptamana viitoare, ca asa e carn