Prăbuşirea cavernei formate în Câmpul I de sonde din Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, a continuat şi astăzi, iar suprafaţa craterului format a atins 12.000 de metri pătraţi. Saramura este pompată încontinuu din subteran, din totatul de 1 milion de metri cubi fiind evacuaţi cam 100.000 de metri cubi. Sursa: Nicoleta Ene Bazinul de retenţie a fost special construit într-o zonă mai joasă decât Câmpul 1 de sonde, însă şapte familii au locuinţele construite direct în chiuveta lacului de acumulare şi ar fi trebuit strămutaţi înainte ca lucrările de prăbuşire controlată cavernei să înceapă.
Însă, societatea Conversmin nu a finalizat casele unde aceştia ar fi trebuit mutaţi, iar oamenii stau acum cu sufletul la gură aşteptând să vadă dacă va fi sau nu emis ordinul de evacuare.
Mai mult decât atât, doar patru din cele şapte familii au semnat că sunt de acord să fie strămutate, celelalte trei refuzând categoric acest lucru.
Spre exemplu, Ion Fetele a fost strămutat şi în 2001. El locuia atunci în satul Ţeica, ce a fost ras de pe suprafaţa pământului de saramura expulzată din Câmpul II de sonde. „Am refuzat să semnez. Mi-au dat un miliard şapte sute de milioane. Mi-au dat foarte puţin pentru o casă cu zece încăperi. Nu mă duc într-o casă foarte mică, făcută heirupist”, spune Ione Fetele, adaăugând că locuinţa lui valorează patru miliarde.
Pe de altă parte, prefectul de Vâlcea, Remus Grigorescu, susţine că în caz de necesitate oamenii vor fi evacuaţi forţat. Fără apă potabilă Pe de altă parte, patru case au rămas izolate după ce saramura a inundat străzile Buridava şi Nicolae Bălcescu. Pentru că autorităţile încă lucrează la varianta de ocolire, din această seară vor începe lucrările de amenajare a unei punţi din lemn, care să facă legătura între strada Buridava şi cele patru gospodării izolate.
Mai multe fântâni a