Din clasa a doua a ştiut că se va face preot catolic deşi la vremea respectivă acest cult religios era interzis cu desăvârşire. A avut mult de suferit pentru alegerea făcută, dar n-a renunţat niciun moment la visul lui de deveni preot.
Cu un nume parcă predestinat, părintele Angel, aşa cum îl ştiu aproape toţi tinerii din Baia Mare, a avut de mic aplecare pentru rugăciune şi curiozitate pentru lucrurile din Biserică. Era în clasa a doua la şcoala generală când i-a declarat răspicat învăţătoarei de la clasă că el vrea să se facă preot greco-catolic. „Am fost aspru criticat pentru opţiune, care era în neconcordanţă cu mentalitatea vremurilor respective”, povesteşte preotul.
Mergea la slujbele ţinute de catolici în clandestinitate
I-au plăcut întotdeauna biologia, fizica, lectura şi muntele. Cu toate că a avut mari necazuri pentru credinţa lui, n-a renunţat niciun moment la visul lui de a deveni preot. „mergeam cu regularitate la slujbele ţinute de romano-catolici, dar şi la cele ale agreco-catolicilor care se ţineau în clandestinitate”, arată părintele Angel. Abia în 1990 a reuşit să-ţi îndeplinească visul de a urma cursurile unui seminar de teologie catolică.
Olimpic la electrotehnică
A absolvit un liceu industrial, profilul electro-mecanic. În timpul studiilor a participat de mai multe ori şi chiar a câştigat mai multe premii la sesiunile de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor la secţiunea electrotehnică, echivalentul olipiadelor de astăzi. „Trebuia să-ţi prezinţi o lucrare practică făcută de tine. Mi-a plăcut întotdeauna electrotehnica, dar tot la teologie visam”, spune băimăreanul. După ce a terminat liceul chiar a lucrat timp de aproape doi ani în cadrul Combinatului Chimic Baia Mare, la secţia AMA, aparate de măsură automatizate, unde i-a plăcut foarte mult. „Mă atrăgeau foarte mult aparatele, n