ACCESIBIL. Cu echipament de maximum 2.000 de euro poţi face interceptări şi spionaj pe cont propriu, iar afacerile cu aparatură au explodat. Sursa: Hepta
Spionajul pe cont propriu e la îndemâna oricui. Diversele aparate şi softuri de urmărire ale unei persoane se găsesc la liber, iar utilizarea lor nu este interzisă de nicio lege.
Un „cititor de taste” (keylogger) costă doar 30 de euro, se implementează în câteva minute şi îţi permite să vizualizezi în timp real toate discuţiile pe care soţia/soţul, partenerul de afaceri, angajatul sau duşmanul de moarte le poartă pe calculatorul personal.
Există şi un soft de interceptat convorbirile telefonice de pe mobil, fără niciun obstacol tehnic sau juridic. Costă cam mult, circa 1.500 de euro, dar orice om de afaceri cât de cât înstărit şi-l poate permite.
Cireaşa de pe tort o reprezintă microfonul unidirecţional, cu care poţi asculta de la mare distanţă discuţiile a două persoane aflate la o terasă aglomerată.
Pe primul loc, interceptări telefonice
Întreg arsenalul detectivului amator costă în jur de 2.000 de euro, dar există şi posibilitatea unei echipări parţiale pentru care sunt suficiente câteva sute de euro. Oferta pieţei e completă, accesul este neîngrădit, practic se poate ajunge ca toată lumea să spioneze pe toată lumea.
Cezar Ailincăi, proprietarul siteului liedetector.ro, spune că, din 2006, de când deţine această afacere, vânzările „au explodat” cu 300% în rândul gadgeturilor pentru spionat.
Dintre acestea, cele mai bine vândute sunt softurile de interceptat convorbirile telefonice, importate din India, pe locul doi în topul vânzărilor se află keyloggerele, aduse din Rusia, iar apoi ceasurile cu cameră video încorporată, din SUA.
CA LA SECURITATE
Cu urechea în receptor