Vara purtaţi pălărie, batic sau şapcă. Nu vă faceţi din scărpinat un obicei şi nu vă spălaţi prea des pe cap. Sursa: Hepta
Aşa cum vă îngrijiţi corpul dându- l cu cremă, tot aşa trebuie să aveţi grijă şi de sănătatea părului. Vara, podoaba capilară poate avea mult de suferit dacă este expusă la soare fără protec ţie. Dacă vi se usucă pielea capului, veţi face coji ce vor cădea pe umerii hainelor şi va fi neplăcut. Când scalpul este deshidratat, foliculii au de suferit şi se formează o mulţime de solzi mici şi uscaţi.
Puteţi menţine scalpul hidratat cu ajutorul unor creme speciale, cu măşti de păr, naturale sau din comerţ, dar şi dacă nu vă spălaţi excesiv de des şi nu folosiţi şampon în cantităţi mari.
Acoperiţi chelia când vă expuneţi razelor ultraviolete
Pielea capului se poate usca dacă vă expuneţi neprotejat la soare (fără batic, pălărie, bandană), dacă folosiţi, des şi în exces, şampon, dacă vă decoloraţi părul pentru vopsit, dacă folosiţi spray-uri sau alte soluţii pentru colorat firele de păr.
„Părul ar trebui vopsit cu o săptămână înainte de a pleca la mare, pentru că vopseaua se va fixa mai bine. În plus, ca să nu se decoloreze uşor, ar trebui folosite măşti de protecţie”, recomandă medicul dermatolog Mihaela Leventer, de la clinica Dermastyle din Capitală. Bărbaţilor care au chelie, medicul le recomandă să o acopere când se expun razelor ultraviolete: „Este o zonă care se arde foarte uşor şi în care riscul să apară cancer cutanat e destul de ridicat”.
Totodată, scalpul se poate usca din cauza unor dezechilibre hormonale, cau zate de stres, din cauza moştenirii genetice, dar şi din cauza scărpinatului frecvent. Studii medicale au arătat ca 90 de minute de scărpinat încontinuu pot afecta pielea capului pentru că este îndepărtat stratul care o protejează.
Folosiţi măşti