Dacă ai o unitate de alimentaţie publică şi te calcă Direcţia de Sănătate Publică, al cărei director coodonator adjunct este Valeria Andreescu, sigur nu e de bine. Nu o spunem noi, ci o spun mai mulţi oameni de afaceri din Valea Jiului.
În urma controalelor, care oricum nu pot ieşi bine, doamna dr Andreescu constată cu stupoare că firma ce deţine spaţiul comercial nu a implementat sistemul de management al siguranţei alimentelor, adică HACCP. Tot dumneaei vine cu soluţia salvatoare: trebuie neapărat să primiţi consultanţă pentru implementarea acestui sistem de la o cunoştinţă de-a mea, domnul Decebal Peic, administratorul SC Alconsulting SRL Ştei, judeţul Bihor.
Drept urmare, omul de afaceri se conformează, contactează prietenul doamnei Andreescu şi primeşte foarte rapid şi factura: în jur de 50.000.000 de lei vechi. Suma depinde, de fapt, de specificul activităţii. Asta nu înseamnă că serviciile oferite de persoana recomandată îi oferă şi certificarea HACCP, ci doar că a fost consultant. Drept urmare, după o singură vizită de-a doamnei Andreescu, omul trebuie să verse suma în contul prietenului doamnei Andreescu.
L-am sunat, ieri, pe Decebal Peic şi i-am relatat că deţinem un restaurant şi un motel în Straja. Şi că doamna Andreescu ne-a recomandat să luăm legătura cu dumnealui pentru HACCP. Jovial, Peic ne-a promis că ne rezolvă şi chiar o va suna pe doamna Andreescu să îi relateze că l-am contactat. Ne-a asigurat că, dacă lucrăm cu firma dumnealui, "o să fie bine" şi cu doamna Andreescu.
Adică o va suna chiar dumnealui şi îi va spune că ne-am conformat recomandării. Mai grav, Peic ne-a confirmat că mai toate unităţile din Valea Jiului au lucrat cu dumnealui. După tonul vocii, părea că nu e vreo problemă că doamna Andreescu ne-a recomandat să lucrăm cu firma dumnealui. Adică faptul că e o practică să îi fie trimişi clienţi chiar de directoru