Suporterii dinamovişti au pus aseară, în ultimele minute ale partidei Dinamo - Slovan Liberec, o nouă pată pe obrazul fotbalului românesc. Huliganii au invadat terenul de joc, iar meciul a fost suspendat, "câinii roşii" riscând să piardă partida la masa verde sau chiar excluderea din competiţiile europene. Sursa: Vlad Stănescu
Incidentele de aseară nu au fost însă primele provocate de fanii "alb-roşilor", violenţa şi haosul fiind tot mai prezente pe arenele din România. Autorităţile par să nu aibă pregătită nicio strategie pentru combaterea huliganismului, iar conducătorii cluburilor înrăutăţesc situaţia.
Înainte de 1989, bătăile dintre suporterii echipelor de fotbal şi forţele de ordine erau extrem de rare. Lumea venea la stadion să se destindă, fotbalul fiind una dintre puţinele bucurii ale românilor înainte de 1989. În acelaşi timp era şi locul de refulare pentru mulţi. Pe stadion se putea înjura în voie, se huiduia, însă frica de autorităţi le paraliza suporterilor reacţiile primitive care îi domină pe fanii din ziua de astăzi.
Derapajele, puţine la număr, nu erau mediatizate, aşa că doar martorii oculari îşi mai amintesc şi pot povesti despre încăierările cu miliţia. Cel mai cunoscut incident este cel înregistrat la începutul anilor '80 pe fostul stadion "23 August", când, la un cuplaj interbucureştean, suporterii veniţi în număr foarte mare s-au bătut cu miliţienii şi au pătruns pe pista de atletism. Speriaţi de faptul că evenimentele pot degenera în cazul în care s-ar fi intervenit în forţă pentru evacuarea spectatorilor, autorităţile comuniste au închis ochii. Spre lauda lor, suporterii au stat cuminţi, au urmărit meciurile şi au plecat în linişte acasă.
Frica de autorităţi
Apariţia pe prima scenă a fotbalului românesc a unor echipe precum Viitorul Scorniceşti, Victoria Bucureşti şi Flacăra More