Bucureştenii care au uitat că mai au vreun autovehicul şi l-au lăsat cu anii să zacă pe caldarâm s-au trezit ieri-dimineaţă că rămân fără „piesa de muzeu” pe patru roţi.
Primăria Sectorului 2 a început, în noaptea de miercuri spre joi, o acţiune de ridicare a maşinilor deteriorate în proporţie de 80%-90%, care blocau arterele principale.
Au fost vizate, în principal, autovehiculele „maidaneze” din cartierele bucureştene Basarabia, Pantelimon, Ştefan cel Mare, Colentina, Tei, Mihai Bravu şi Iancului. În aceste zone au fost ridicate în total 20 de autoturisme care au fost depozitate la sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 2. Aici vor sta 30 de zile şi, dacă nu vor fi revendicate, vor fi vândute societăţilor de colectare a fierului vechi. „Prin degradarea avansată în care au ajuns aceste maşini este afectată imaginea Capitalei, care se doreşte a fi una europeană”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2.
Poliţist atacat de proprietari
Acţiunea de miercuri noaptea nu s-a lăsat însă fără peripeţii. Un poliţist comunitar a fost muşcat de mână de o persoană care se opunea ridicării a două autovehicule de pe str. Ion Berindei, cu toate că locatarul nu putea face dovada faptului că ar fi proprietarul maşinilor.
„Locatarii au declarat că familia respectivă colectează autovechiule degradate, pe care le parchează apoi în jurul blocului, ocupând ilegal locurile de parcare”, a explicat Anatol Albu, reprezentant al Primăriei Sector 2.
El a adăugat că înainte de începerea acţiunii, pe maşini au fost lipite somaţii, în urma cărora unii proprietari au înţeles să-şi ridice autoturismele. Unul dintre autovehiculele „revendicate”, de exemplu, e cel cu care a fost făcut „Jaful secolului” (acum cinci ani, când şoferul unei firme de securitate a fugit cu 100 de miliarde de lei vechi). @N_P