A postat pe internet peste 60 de clipuri cu trenuri şi cu gări, dar hobby-ul lui feroviar nu se reduce doar la atât. Trenuleţele electrice au fost punctul de pornire.
Îi plac trenurile de când se ştie. Poate pentru că părinţii săi lucrează la CFR, poate pentru că i-a vizitat de nenumărate ori la serviciu. Sau poate pentru că amintirile frumoase din călătoriile copilăriei au peroane, şine, locomotive. „Da, cred că de acolo mi se trage“, recunoaşte ieşeanul care, deşi abia a împlinit 16 ani, se poate lăuda cu o „experienţă feroviară“ cu greutate.
Acum trei ani avea să afle că interesul pentru obiecte în miniatură se poate extinde şi la varianta originală, cea în dimensiune naturală. „Am descoperit trenuleţele electrice şi de la ele s-a extins interesul la trenurile mari“.
Şi-a cumpărat o locomotivă, vagoane, şină, încă o locomotivă şi tot aşa... În paralel, a făcut „echipă“ cu alţi trainspotteri, după cum sunt numiţi pasionaţii, şi s-a apucat de filmat şi de fotografiat.
Se pare că noul hobby i-a adus destul de multe satisfacţii pentru că i s-a permis să ajungă în „bucătăria“ trenurilor, să discute cu experţii. „Mulţi privesc această pasiune ca pe o pierdere de timp. E ca orice hobby, îţi face pur şi simplu plăcere să le vezi, să le filmezi. Ca la cei pasionaţi de maşini“, spune Tudor.
A construit o machetă din cartele telefonice
În ceea ce priveşte depoul său personal are deja patru locomotive, aproximativ 20 de vagoane şi... „destulă şină“. Destulă pentru ce? „Mă străduiesc să strâng materiale pentru a-mi construi o dioramă. Sunt şi greu de găsit şi a fost greu să fac rost de spaţiu, să-mi conving părinţii să mute mobila“.
Poate suna ciudat, dar proiectul său va fi cu adevărat impresionant, cu atât mai mult cu cât puţini tineri investesc atâta energie în ceva. Diorama va fi copia fidelă a gării Ciprian Porumbescu din Suceava,