Artistul este profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu“ din Suceava şi îşi împarte timpul între şcoală şi ansamblul folcloric „Flori din Bucovina“.
A făcut o pasiune pentru dans încă din şcoala primară. „Pasiunea pentru dans o am de la tatăl meu, este o tradiţie de familie. Şi fraţii mei practică dansul. Împreună dansăm de mici în sat, la diferite manifestări”, a povestit Ciprian.
În timpul studenţiei la Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava, a făcut parte dintr-o formaţie de dans, unde s-a perfecţionat şi a învăţat în acelaşi timp cu regretatul maestru-coregraf Friedrich Svarţ. „Pentru mine a fost o onoare să lucrez cu el. Am avut multe de învăţat, iar în memoria lui am păstrat în trupă câteva dansuri exact aşa cum mi le-a predat dumnealui“, a mărturisit artistul. În anul 2007 a înfiinţat ansamblul folcloric „Flori din Bucovina”, care are peste 25 de dansatori cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani.
Îi place să lucreze cu copiii
Destinul a pus apoi toate lucrurile în ordine şi chiar dacă trupa este una tânără, realizările sunt destule. Anul trecut, ansamblul a obţinut premiul I la Concursul Naţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafică „Emanuel Elenescu“, ce a avut loc la Piatra Neamţ. „Îmi face plăcere să lucrez cu copiii, te deconectezi de la stresul zilnic când eşti cu ei şi atunci când îi vezi pe scenă şi vezi rezultatele de la final nu mai ai cuvinte”, a mai spus Ciprian. În acelaşi an a asigurat programul artistic la Zilele Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava, unde au încântat publicul cu dansurile lor.
Apreciaţi şi în Italia
În vara acestui an, copiii din ansamblul „Flori din Bucovina” au susţinut două spectacole în Italia, la Torino şi Chieri, la Festivalul „Floarea Tinereţii“. Acolo au prezentat mai multe dansuri din Moldova şi Bucovina, Oaş şi Ardeal, reuşind să mai aline dorul de casă al sutelor