Mulţi absolvenţi de liceu se înscriu la mai multe facultăţi chiar şi din oraşe diferite, admiterea pe bază de dosar permiţând această practică. Turismul la admiterea la facultate este o practică înflorită în special după ce tot mai multe instituţii au renunţat la examene şi permit înscrierea doar pe baza mediilor de la Bacalaureat şi din timpul liceului. Sursa: Cosmin Marinescu
1 /.
Reprezentanţii universităţilor cred că, în ciuda câştigului financiar pe care îl aduce această practică, există şi un dezavantaj. „Se pierde din vedere că tinerii nu mai merg direct la specializările pe care le-ar dori, ci merg acolo unde ştiu că intră fără riscuri. Cu alte cuvinte, «la plesneală»”, spune Aurel Ghimpu, purtător de cuvânt la Universitatea din Bucureşti, unde au existat mulţi candidaţi, fără a se şti o cifră exactă, care s-au înscris la mai multe specializări.
„Un student care ştie ce vrea ar trebui să încerce doar acolo unde îşi doreşte într-adevăr. Anomalia vine de când nu se mai susţine examen şi se intră pe bază de dosar”, este de părere acesta.
Reprezentanţii universităţilor cred că, în ciuda câştigului financiar pe care îl aduce această practică, există şi un dezavantaj. „Se pierde din vedere că tinerii nu mai merg direct la specializările pe care le-ar dori, ci merg acolo unde ştiu că intră fără riscuri. Cu alte cuvinte, «la plesneală». Un student care ştie ce vrea ar trebui să încerce doar acolo unde îşi doreşte într-adevăr. Anomalia vine de când nu se mai susţine examen şi se intră pe bază de dosar”, este de părere Aurel Ghimpu, purtător de cuvânt la Universitatea din Bucureşti, unde au existat mulţi can didaţi, fără a se şti o cifră exactă, care s-au înscris la mai multe specializări.
Este şi cazul Ioanei Mischie, care şi-a încercat norocul anul trecut la trei facultăţi din Capitală: Litere, Drept şi Film. Cu