Atunci când ai de făcut o alegere de ordin decorativ, destinată locuinţei tale, te loveşti de o extrem de mare varietate de culori, forme, volume, imprimeuri. Mai mult ca sigur că abundenţa asta o să te deruteze. Este o reacţie normală, pe care nu o poţi contracara decât printr-o atentă analiză prealabilă, în primul rând a dorinţelor şi necesităţilor tale, apoi a ofertei de pe piaţa de profil.
În ansamblu însă, această stare de fapt este una îmbucurătoare, fiindcă la îndemâna noastră avem ceea ce ne trebuie pentru a face nişte combinaţii decorative incredibile. Creativitatea susţinută de bun-gust şi simţ al culorilor, proporţiilor, formelor este singura limită! Noi am încercat prin câteva exemple grăitoare să vă hrănim aceste simţuri. Poate părea uşor, însă nu este la îndemâna oricui să pună alături motive decorative precum buline, dungi, flori sau tot felul de reprezentări, creionate în tot felul de culori.
Am căutat să vă aducem "în faţa ochilor" exemple de astfel de potriviri reuşite. Lucrul cel mai important în combinarea formelor diferite este potrivirea cromatică: culorile diverselor piese trebuie să fie asortate sau chiar identice. De exemplu, motivele înflorate sau desenele bogate, prezente pe suprafeţe mari, dominante (pereţi, tapiţeria unei canapele de cel puţin trei locuri...), nu pot să fie însoţite la nivel de schemă decorativă decât de culori simplu aplicate pe diferite suprafeţe, culori care se regăsesc, printre altele, în cadrul motivelor dominante.
Dar mai bine poate "să vorbească" în sensul ăsta rubrica noastră de "Cumpărături". Apoi, poate aţi văzut prin revistele şi site-urile de profil de la noi locuinţe mobilate simplu, dar cu piese având o geometrie neobişnuită, colorată în culori tari, locuinţe pe care, date fiind aceste particularităţi, le consideraţi avangardiste. Asupra acestui tip de mobilier s-a op