Guvernul a majorat amenzile aplicate operatorilor rutieri, la aproape trei săptămâni după producerea accidentului de la Scânteia. Sursa: Maria Craus
A fost nevoie să moară 14 persoane, iar alte 12 să fie grav rănite în două accidente rutiere, la Scânteia (Iaşi) şi la Deva (Hunedoara), pentru ca sancţiunile să fie înăsprite şi să fie luată în calcul modificarea legislaţiei în domeniul transportului de persoane.
Potrivit unei ordonanţe adoptate sâmbătă de guvern, operatorii rutieri care nu respectă perioadele de conducere şi de odihnă ale şoferilor vor fi san cţionaţi cu amenzi de două-trei ori peste nivelul actual, ajungând până la 6.000 de lei.
Totodată, pentru utilizarea vehiculelor fără tahograf, cu aparat de înregistrare analogic sau neomologat, amenzile vor fi de 10.000-20.000 lei.
În acelaşi timp, Autoritatea Rutieră Română intenţionează să aducă mai multe modificări legislaţiei actuale privind firmele de transport. „În aproximativ 30 de zile, vrem să avem elaborate unele proiecte de acte normative. Accesul la profesia de şofer trebuie să fie mai serios. Vrem să majorăm şi contravenţi ile pentru transportul fără documente, pentru a încerca să eliminăm pirateria”, a precizat directorul general al ARR, Florian Coman.
REPORTAJ PE TRASEUL IAŞI - SCÂNTEIA
S-a scumpit biletul pe ruta „microbuzului morţii”
Maria Craus
La trei săptămâni de la tragicul accident de la Scânteia, de pe 14 august, reporterii EVZ au parcurs, încă o dată, traseul făcut de „microbuzul morţii”.
Amintirea celor 14 victime îi apasă încă pe călătorii de pe ruta Iaşi - Scânteia, iar discuţiile acestora revin obsesiv la tragedia rutieră. Pe lângă toate astea, oamenii dezbat acum şi motivele pentru care firma Izvoraş, care deţine traseul de maxi-taxi, a mărit preţul biletelor, la câtev