Varză de vară „Gloria“, roşii de Codlea, conopida clasică, fasole „aurie de Bacău“, ardei „galben superior“ şi castravetele „mondial“. Acestea sunt doar câteva dintre soiurile autentic româneşti cultivate de Mirel Popa în grădina sa. Profil
NĂSCUT: 21 mai 1941, Sibiu
FAMILIE: căsătorit, doi copii
STUDII: Facultatea de Horticultură, Bucureşti
Mirel Popa a moştenit pasiunea pentru grădinărit de la tatăl său, care i-a insuflat dragostea pentru pământ. Pentru că în facultate s-a îndreptat către floricultură, a lucrat la Întrprinderea de Gospodărire Comunală, unde s-a ocupat de întreţinerea parcurilor şi a zonelor verzi, timp de aproape 30 de ani. Cu toate că a fost destul de activ până la pensionare, Mirel Popa nu şi-a „îngropat“ pasiunea pentru flori şi legume. „ Acum, grădinăritul este un pariu cu mine însumi şi un beneficiu în plus pentru familia mea“ , spune Mirel Popa.
Legume 100% ecologice
Mirel Popa este singura persoană fizică din judeţul Braşov care are certificat de producător de legume bio-ecologice. Bărbatul s-a zbătut mai bine de cinci ani pentru a obţine cele mai bune reţete ale unor legume cu gust autentic şi nicidecum tratate cu tot felul de substanţe nocive pentru organismul uman. „ Cel mai interesant este că în condiţiile climatice destul de rigide din Braşov anumite legume s-au dezvoltat foarte frumos în gădina mea. Am avut două recorduri: o roşie de peste un kilogram şi un dovlecel de peste opt kilograme “, se mândreşte Mirel Popa.
Recoltă fără boli
Grădinarul este contrariat de faptul că piaţa este plină de legume importate, în condiţiile în care, pământul românesc dă cele mai bune şi mai naturale legume. „ Nu înţeleg de ce avem nevoie de legume şi fructe din Siria sau Turcia, care au jumătate din vitaminele pe care le au legumele