Circa 20 de bărbaţi au protestat astăzi în faţa Tribunalului Bucureşti, nemulţumiţi de discriminarea taţilor în Justiţie. Puşi laolaltă de organizaţia T.A.T.A, aceştia speră că sistemul judecătoresc va fi constrâns să îi judece echitabil. Sursa: Dan Arsenie
Printre "ţintele" manifestanţilor se află şi două nume celebre: Luminiţa Anghel şi Nicoleta Cristuş, judecătoare devenită celebră în urma cazului arestării omului de afaceri George Becali. "Dacă suntem doar atâţia, cădem în derizoriu". Sunt vorbele unuia dintre tăticii care au îndurat ploaia de astăzi pentru a protesta faţă de atitudinea agresivă a justiţiei la adresa taţilor.
Deşi sperau să adune 50 sau chiar 100 de manifestanţi, în faţa Tribunalului au venit astăzi doar 20 de oameni. Asta deşi unele organizaţii estimează că aproximativ 200.000 de taţi din România se plâng de discriminare.
Demonstraţia, care a durat trei ore, a fost una paşnică, tăcerea fiind ruptă doar de preşedintele T.A.T.A. (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor), Bogdan Drăghici, care a dus de două-trei ori portavocea la gură pentru câteva apeluri la justiţia română.
"Copilul meu are cinci ani şi a fost diagnosticat cu malformaţie cerebrală. Soţia nu îl duce la tratament, refuză începerea acestuia. De fapt, ea nu acceptă diagnosticul, deşi a fost pus de medicii de la "Obregia", cei mai buni din ţară, oameni care predau psihiatria la facultate". Pentru aceasta se luptă Robert Iahn, un bărbat între vârste, care şi-a crescut copilul până la vârsta de doi ani şi jumătate, pentru ca apoi fiul să treacă în grija mamei. Bărbatul spune că până şi dreptul de a-şi vedea copilul, acum în vârstă de cinci ani, îi este refuzat.
"Justiţia nu înţelege că tatăl este complementar mamei"
Preşedintele T.A.T.A, Bogdan Drăghici, crede că se ajunge la astfel de cazuri deoarece "just