Virgil Capriş este în vizorul procurorilor după ce firma la care a vândut şinele a început să le dezmembreze. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Virgil Capriş, pentru înşelăciune, uz de fals şi instigare la mărturie mincinoasă.
Omul de afaceri este acuzat că ar fi vândut ilegal o porţiune de cale ferată, de pe tronsonul Oradea – Beiuş - Vaşcău, pe linia 325 Rogoz - Dobreşti, între kilometrul 2+322 şi kilometrul 10+231, unei firme din Braşov, care a dezmembrat bucăţi din calea ferată pentru a o vinde la fier vechi.
Potrivit procurorilor, în perioada 2006–2008, administratorul al SC V. Capriş Comerţ SRL,Virgul Capriş, fost candidat la Senat, a vândut ca fier vechi şinele de cale ferată de pe tronsonul Oradea-Beiuş-Vaşcău, „prezentându-se, în mod fraudulos, ca fiind proprietarul legal al acestor bunuri, în condiţiile în care Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA Bucureşti – Sucursala Regională CF Cluj este o companie care administrează şi întreţine infrastructura feroviară de pe întreg teritoriul României - publică sau privată. Pentru a dovedi că societatea sa este proprietara tronsonului de cale ferată respectiv, inculpatul a folosit mai multe documente falsificate: facturi fiscale, copia unui extras de carte funciară, fişa mijlocului fix, ordin de compensare”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Prejudiciu mare
Omul de afaceri Virgil Capriş a cauzat Companiei Naţionale CFR un prejudiciu de aproape 20 milioane lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii i-au pus sechestru pe bunurile imobile. La data de 6 iulie, Virgil Capriş a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, însă nu a mai fost prezentat instanţei pentru arestare din motive medicale. Procurorii mai susţin că, pe timpul anchetei, Capriş ar fi determinat martorii să depună declaraţii mincinoase