Pentru concursul de creaţie "Toamna-iarna '89", faza pe uniune, Cooperativa Tricotextil pregătise sute de modele. La început de septembrie, staţiunile româneşti de la Marea Neagră încă forfoteau de turişti. Vremea se păstrase călduroasă. Pe scena dramatică braşoveană se juca, în cinstea lui "23 August", piesa "Passacaglia", de Titus Popovici. Creaţia ştiinţifică şi tehnică era la mare cinste şi în cadrul Expoziţiei republicane, organizată cu prilejul încheierii celei de-a VII-a ediţii a Festivalului "Cântarea României".
COOPERATIVA TRICOTEXTIL
Pentru concursul de creaţie "Toamna-iarna '89", faza pe uniune, Cooperativa Tricotextil pregătise sute de modele. Intrau în competiţie pulovere, compleuri, jachete, căciuli, fuste, fulare şi rochii. La categoriile "Extra" şi "Lux" se confecţionaseră 70 de modele. Lucrătoarele erau plătite în funcţie de producţie. Cu cât lansau mai multe modele, cu atât li se mărea şi salariul. În afară de reţeaua de magazine, Tricotextil avea şi miniexpoziţii cu vânzare, pe Calea Moşilor, Pantelimon, Ceaikovski, Aleea Nişei şi la Casa de Modă din Calea Victoriei. Pentru colecţia de iarnă, se pregăteau din timp haine din lână, mohair de tip Venera şi Malanca. Predominau albul, negrul, galbenul şi toate nuanţele de mov. La "unitatea" din Strada Lipscani se predau tricotajele lucrate la domiciliu. Peste 1.100 de gospodine lucrau de acasă, copiind modelele pe care le vedeau la cooperativă. Opt milioane de lei intrau în casieria Tricotextilului prin munca femeilor casnice.
TOAMNA, PE LITORAL
La început de septembrie, staţiunile româneşti de la Marea Neagră încă forfoteau de turişti. Vremea se păstrase călduroasă. Temperatura mării oscila între 25-27 grade. Peste 36.000 de oameni practicau cura heliomarină, anunţau angajaţii Întreprinderii Hoteluri şi Restaurante Mangalia (IHRM). Directorul