Ne-am obisnuit sa mergem la supermarket sa cumparam mancarea, insa exista si situatii in care trebuie sa ne descurcam singuri sau pur si simplu vrem sa facem o plimbare prin natura si sa culegem plante pe care sa le consumam.
Eco Salon iti propune cateva plante salbatice ce pot fi consumate fara probleme.
Ciupercile
Ciupercile sunt foarte gustoase si pot fi preparate in numeroase feluri. Inainte de a incepe sa culegi ciuperci identifica speciile otravitoare care cresc in zona ta. Desi cele mai multe tipuri sunt comestibile, este bine sa te asiguri ca ai ales speciile care nu-ti vor face rau. Nu le consuma crude si stai departe de cele care sunt mancate de insecte.
Macrisul de balta
Aceasta planta creste in apropierea baltilor, asa ca asigura-te ca sursa de apa este curata inainte de consumare. Poate fi mancat crud, tot ce trebuie sa faci este sa ii tai radacina si sa il clatesti cu apa rece.
Orez salbatic
Orezul salbatic creste in colonii mari in rauri si parauri. Seamana foarte mult cu stuful. Orezul salbatic este o sursa mare de proteina si tulpinile, radacinile si boabele sale sunt comestibile.
Trifoiul
Trifoiul este o planta recunoscuta de toata lumea si creste in foarte multe locuri. Semintele sale sunt comestibile, iar florile uscate pot fi folosite la ceai. Pentru o digestie buna poti manca frunzele crude, insa nu uita sa le treci putin prin apa sarata.
Papadia
Papadia creste in toate zonele tarii. Semintele, frunzele, radacina si petalele papadiei sunt comestibile si folosite pentru diferite retete si tratamente.
Yucca
Yucca este o planta intalnita in climatul uscat. Petalele sale pot si consumate crude. Fructele ce se gasesc in tulpina ei pot fi consumate proaspete, doar daca interiorul este alb.
Curm