Cu cat vietile noastre devin mai ecologice, cu atat mai mult vrem sa ne controlam viata. Ti-ai "curatat" regimul alimentar, ti-ai stabilit regimul fizic, insa de produsele cosmetice te-ai interesat?
Eco Salon a intocmit o lista cu cateva ingredientele folosite la fabricarea unor produse de ingrijire a corpului pe care ar trebui sa le eviti.
Gudronul de carbune este utilizat in tratarea eczemelor, psoriazisului si a altor afectiuni ale pielii si se foloseste la fabricarea cremelor anti-mancarime si in cele destinate tratamentelor scalpului. Acest produs este cunoscut ca fiind cancerigen.
Dietanolamina (DEA) este o substanta ce sa gaseste in sapunuri si sampoane. DEA nu este o substanta carcinogena de sine statatoare, dar poate reactiona cu alte substante chimice din produse pentru a crea un agent cancerigen usor absorbit in piele.
Formaldehida este o substanta intalnita intr-o varietate de produse de frumusete si poate irita ochii, nasul si gatul. De asemenea, in cazul expunerilor repetate poate irita pielea si chiar provoaca astm si cancer.
Fenilendiamina (PPD) este un ingredient utilizat in vopselele de par, inclusiv pentru colorarea genelor. Potrivit studiilor Institutului National pentru Securitate si Sanatate, cosmeticienii si frizerii prezinta un risc marit de a face cancer, din cauza ca au o expunere mare la PPD.
Chiar daca produsele care contin PPD nu sunt recomandate pentru a intra in contact cu pielea, atunci cand te vopsesti aceasta poate ajunge pe piele timp de cateva minute.
Ftalatii au fost subiectul mai multor controverse. Femeile insarcinate care sunt expuse acestei substante prezinta un risc ridicat de a avea copii cu malformatii. Aceasta substanta se gaseste si in biberoanele de plastic pentru copii si in diferite produse cosmetice.
Lauril sulfatul de sodiu (SLS)