Retenţia de apă este o problemă cu care se confruntă una din trei femei şi care este accentuată de alimentaţia bogată în carne grasă, alimente sărate şi dulciuri concentrate. În cazul în care te confrunţi cu problema retenţiei de apă, specialiştii recomandă includerea în dieta zilnică a unor alimente bogate în apă şi în vitamina C şi limitarea sau chiar excluderea celor care conţin foarte multă sare sau grăsimi.
Cafeaua previne calculii renali
Studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că substanţele de bază din cafea au efecte benefice asupra rinichilor. Mai precis, cafeaua este un diuretic natural, ce reduce riscul apariţiei calculilor renali.
Oamenii de ştiinţă susţin că efectul diuretic al cafelei este dat de o substanţă din compoziţia ei, numită metilxantină, care favorizează eliminarea toxinelor. Studiile arată că femeile care consumă trei ceşti de cafea pe zi prezintă un risc mai mic cu până la 45 la sută de a dezvolta pietre la rinichi decât cele care nu beau deloc cafea.
Strugurii reglează absorbţia sării
Datorită potasiului din compoziţia lor, strugurii reglează nivelul apei din celule, facilitând eliminarea acesteia pe cale renală. De asemenea, strugurii gestionează aldosteronul, un hormon care acţionează la nivelul rinichilor şi care intervine în reţinerea sodiului în organism. Pentru eliminarea rapidă a apei, specialiştii recomandă ca, în sezon, să consumăm aproximativ un kilogram de struguri cel puţin o dată pe săptămână. Datorită efectului lor diuretic, strugurii sunt, de asemenea, indicaţi în curele de slăbire.
Citricele favorizează eliminarea apei
Citricele oferă aproape dublul necesarului zilnic de vitamina C şi, tocmai din acest motiv, sunt o soluţie naturală de optimizare a funcţiilor renale şi, prin urmare, de prevenire a retenţiei de