Mircea Groza, decanul de vârstă şi creierul "operaţiunii" ce s-a desfăşurat la Cluj; Marcel Farcaş, Gheorghe Lucăcel, Zsolt Csok, Septimiu Mureşan, Adrian Hădean, familia Pop din Hida, Sălaj, meşterul Flore (cel care "a grijit alambicul" în care a curs palinca), echipa de fete şi băieţi din Cluj. Ei sunt... "Nişte ţărani". Echipa care a câştigat două premii I şi trofeul la Campionatul de Gătit în Aer liber, etapa Cluj.
STARTUL COMPETIŢIEI
Povestea lor a început cu mult înainte de startul competiţiei. Membrii echipei sunt prieteni de mulţi ani legaţi între ei, mai ales, de dragostea pentru... mâncare. Ideea participării la campionat le-a încolţit în minte în urmă cu un an, iar până la concretizarea ei au fost multe întâlniri, discuţii, drumuri şi multă muncă. "Numele echipei a fost inspirat de tema aleasă spre a fi preparată la concurs: bucătăria tradiţională din Ardeal", ne-a spus Adi Hădean, unul dintre membrii echipei. Mircea Groza (pasionat de gastronomie şi dedicat promovării bucătăriei ardeleneşti autentice) a umblat prin satele din Ardeal după reţete vechi şi, încet, încet, meniul a început să prindă contur.
BUCATE ALESE APRECIATE DE JURIU
Zacuscă cu mere, miere şi ţelină, dulce, dar uşor picantă, savuroasă şi blândă cu simţurile. Bulion, adică suc preparat din roşii proaspete, fierte, trecute prin dărălău (un ciur şi un cilindru din lemn cu mâner) şi fierte din nou. Cholent (şolet, ciolent, ciolet, şolent), o mâncare evreiască extrem de spectaculoasă, cu fasole, afumătură şi chigălă (o pâine din făină de porumb şi făină de grâu care creşte în oala în care se face cholentul, pe măsură ce acesta se fierbe).
Au pregătit două variante, cea koşer, cu curcan afumat şi cea adaptată de români, cu porc afumat. Ambele feluri au fost apreciate atât de membrii israelieni ai juriului, cât şi de concurenţii veniţi din Israe