Cea mai bună metodă de a conserva roşiile pentru iarnă, păstrându-le nutrienţii, este prepararea lor sub formă de bulion. Aflaţi de la specialistul nostru cum se prepară un bulion sănătos. Nu aruncaţi pieliţa!
Licopenul este un antioxidant puternic ce se găseşte în cantităţi mari în pieliţa roşiilor. El nu se distruge prin fierbere, ba chiar se asimilează mai bine în organism după ce este fiert.
Greşeala pe care multe gospodine o fac atunci când prepară bulionul este aceea că înlătură pieliţa roşiilor şi, odată cu ea, cea mai mare parte din licopen.
Înainte de a fi fierte, roşiile ar trebui pasate în blender, cu tot cu coajă. Apoi, pentru a nu fi nevoiţi să adăugăm conservanţi, pasta trebuie fiartă timp îndelungat, la foc mic, trei zile consecutiv.
Este indicată fierberea îndelungată
Bulionul se fierbe, mestecându-l continuu, până vom obţine o pastă vâscoasă. Cu cât este mai lichid, cu atât se va păstra mai puţin timp, pentru că în apă se dezvoltă mai uşor microorganismele care îl alterează.
Pentru aromă se pot adăuga în el ţelină, pătrunjel şi orice altă legumă sau condiment.