Cu trei zile înainte de termenul limită de depunere a dosarelor, 246 de proiecte sunt înscrise pentru a primi finanţare în programul „Casa Verde”. Astfel, chiar şi în cazul în care toate vor fi aprobate, doar şase clădiri publice din fiecare judeţ vor utiliza energie din surse regenerabile. Sursa: inhabitat.com
Până acum, în a doua sesiune a programului „Casa Verde”, la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) au fost depuse 95 de proiecte, a declarat pentru evz.ro Adriana Stroe, reprezentant al Departamentului de relaţii cu mass-media al AFM. Termenul limită pentru această etapă, începută la 1 septembrie, s-a prelungit până pe 9 octombrie, după ce iniţial fusese stabilit pentru 15 septembrie.
Deocamdată, numele beneficiarilor nu se cunosc, deoarece o comisie analizează proiectele depuse, iar lista acestora va fi făcută publică după 9 octombrie, a precizat Stroe.
150 de cereri în prima sesiune
În prima sesiune, care s-a desfăşurat între 15 iulie şi 14 august, s-au depus 151 de proiecte. „Noi spunem că este un număr destul de bun. Pentru a doua sesiune aşteptăm să vină proiecte cât în prima sesiune, poate chiar şi mai mare. Sperăm să se depăşească numărul de 150”, a mai spus Stroe.
Suma totală alocată pentru programul „Casa Verde” este de 310 milioane de RON: 150 de milioane pentru prima sesiune şi 160 pentru cea de-a doua.
Fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat că programul a avut rezultate peste aşteptări deoarece în prima etapă s-au depus proiecte în valoare de 100 de milioane de euro, deşi suma totală de bani pe care statul o oferă este de 75 de milioane de euro.
Programul, destinat numai instituţiilor publice şi asociaţiilor
Prin programul „Casa Verde” statul finanţează în procent de 80% achiziţia şi montarea sistemelor ce folosesc energia alt