Joacă GO de la vârsta de şapte ani şi până acum a câştigat destul de multe competiţii. Crede că jocul minţii i-a oferit pe lângă posibilităţile de joc şi şansa de a cunoaşte lumea. Laura Avram a văzut pentru prima dată o tablă de GO în clasa a I-a . Atunci, la şcoala unde învăţa ea, unul dintre opţionalele pe care puteau elevii să le aleagă era GO-ul. S-a îndrăgostit pur şi simplu de jocul minţii aşa că a început să îl practice şi în timpul liber. „De la început mi-a plăcut foarte mult, aşa că am început să merg şi la Palatul Copiilor, unde preda profesorul nostru de la clasă şi încet, încet am învăţat tot mai mult“, povesteşte Laura.
Laurei îi place cel mai mult la jocul de GO faptul că niciun joc nu seamănă cu altul, întotdeauna intervine imprevizibilul şi că nu se plictiseşte niciodată. „Mi se pare fascinant că poţi să stai patru ore la tabla de joc să faci calcule. În plus, niciodată un meci nu se repetă, variantele de joc sunt mereu altele, nu ai cum să te plictiseşti“, mai spune jucătoarea de GO.
Pasiunea pentru GO i-a oferit posibilitatea de a cunoaşte foarte mulţi oameni, foarte multe locuri şi chiar să ajungă în patria mamă a GO-ului, China. „Călătoresc în toată lumea pentru a participa la competiţii. Anul trecut am fost în China, unde am avut ocazia să întâlnesc şi să intru în competiţie cu o jucătoare profesionistă din Coreea, care mi s-a părut extrem de calmă; am avut senzaţia că ei privesc altfel jocul, au altă atitudine când joacă în comparaţie cu europenii. În plus, pe asiatici nu poţi să îi întâlneşti decât la astfel de evenimente, pentru că ei nu vin să joace în Europa“, împărtăşeşte Laura despre experienţa avută în China.
Totul pentru GO
Laura a vrut, în urmă cu vreo doi ani, să meargă în China pentru a studia GO-ul de la maeştrii de acolo, dar a avut unele îndoieli în legătură cu adaptarea şi a renunţat