Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) şi-a construit la fabrica de îmbuteliere deţinută la Ploieşti propria centrală termică pentru eficientizarea costurilor şi reducerea cu circa 40% a emisiilor de dioxid de carbon.
Unitatea a fost ridicată în parteneriat cu compania energetică ContourGlobal şi este prima dintr-o serie de 15 astfel de unităţi, care urmează să fie introduse în 12 ţări. Dezvoltarea centralei de la Ploieşti urmează unui proiect-pilot, derulat în Ungaria, în 2006.
Redimensionarea investiţiilor pe fondul crizei
„Decizia pentru construirea acestei facilităţi de cogenerare a fost luată acum doi ani, iar construcţia a durat un an. Unitatea va furniza energie electrică, apă caldă şi căldură pentru unităţile de producţie ale fabricii Coca-Cola din Ploieşti”, a declarat, la inaugurarea celor două facilităţi, Doros Constantinou, CEO Coca-Cola HBC. Investiţiile companiei în centrală şi într-un depozit absolut automatizat s-au ridicat la 45 de milioane de euro.
Volumul vânzărilor Coca-Cola HBC în România a scăzut, în trimestrul al doilea al acestui an, cu aproximativ 5%, din cauza efectelor recesiunii şi scăderii cheltuielilor de consum. Directorul general al Coca-Cola România, Călin Drăgan, a afirmat că, pe fondul crizei, a decis optimizarea consumului, şi redimensionarea investiţiilor. Reprezentanţii Coca-Cola au precizat că centrala de cogenerare a fost construită în parteneriat cu firma Contour Global şi are o suprafaţă de 2.800 mp şi o capacitate de aproximativ 6 MW electrici şi 3,7 MW termici.