Daniela a început munca pe şantier, a continuat ca spălătoare de vase şi acum este bucătăreasă la un restaurant select din centrul Timişoarei. Profil
Născută. 17.06.1972, Botoşani
Studii. Şcoala de bucătar
Carieră. Şapte ani de bucătărie
Familie. căsătorită, 2 copii
Daniela Ogăşanu s-a născut în judeţul Botoşani. La 17 ani, după ce a terminat 10 clase, a luat drumul Banatului, stabilindu-se în Arad, unde a făcut şcoala profesională de Construcţii şi Structuri. „În 1990 am terminat şcoala profesională şi m-am angajat ca pontator pe un şantier din Timişoara”, şi-a amintit Daniela. Aici l-a cunoscut şi pe actualul soţ cu care s-a căsătorit când nu avea nici 18 ani. A născut doi copii, iar de atunci şi până acum şapte ani a stat acasă.
Prima oportunitate a apărut la un restaurant din Timişoara, ca spălător de vase. „Am acceptat, dar nu am lucrat asta mai mult de trei zile pentru că bucătarul a văzut că îmi dau interesul şi m-a luat ca ajutor de bucătar”, a explicat Daniela Ogăşanu. Un ajutor de bucătar se ocupă de curăţat cartofi şi de pregătit ingredientele pentru bunătăţile peste care bucătarul-şef îşi dă OK-ul.
După ce a devenit ajutor de bucătar, Daniela s-a înscris la şcoala de bucătari. Apoi şeful ei, iar ea a rămas bucătar cu acte în regulă la restaurantul Boema din centrul Timişoarei, unde lucrează şi acum.
Piept de raţă cu ficat de gâscă, o specialitate
Este un restaurant select, unde clienţii s-au obişnuit să guste diferite bunătăţi, aşa că femeia găteşte zilnic specialităţi din bucătăria tradiţională, franceză, italiană sau thailandeză. Una dintre mâncărurile preferate ale Danielei este pieptul de raţă cu ficat de gâscă. „Se frige pieptul de raţă la grătar, apoi se frige ficatul de gâscă şi se serveşte cu un pat de portocale şi cu sos de portocale deasupra”, a