Lanţul de restaurante "Jamie's Italian" al cunoscutului chef şi vedetă de televiziune Jamie Oliver a fost creat special pentru "a aduce la masa oamenilor obişnuiţi tot ce este mai bun la un prânz de nivel înalt, însă la preţuri rezonabile".
Pastele, peştele şi fructele de mare se numără printre delicatesele cele mai căutate de oaspeţii restaurantului, iar pentru că Jamie este un fan al crabului de Bridlington (Bridlington este un cunoscut oraş de pescari în Marea Britanie), el a introdus în meniu şi deliciosul fruct de mare.
Jamie a anunţat recent că cinci dintre maeştrii bucătari de la restaurantele sale au în meniu crab murat. Asta spre bucuria pescarilor din Bridlington. "Am fost surprinşi când am aflat că Jamie Oliver a pus crabul murat de Bridlington în meniu, trebuie să-i mulţumim pentru asta", a declarat presei Garry Hodgson, care, împreună cu fratele său, John conduce Venture Seafood, o firmă bazată pe procesarea şi comercializarea produselor culinare marine. Cei doi fraţi procesează şi vând toate felurile de vietăţi marine cu carapace. Ei cred că prospeţimea şi calitatea fructelor de mare şi gustul suculent al crabilor de Bridlington i-au favorizat, mărturisind însă că "nu este nimic special şi unic în ceea ce priveşte acest crustaceu. Din pricina faptului că în această zonă se află cea mai mare concentraţie de vapoare de pescuit crustacee din Regat, putem să asigurăm orice cantitate, oricând", a mai declarat Garry Hodgson.
Meniul restaurantului lui Jamie propune: "Salată cu bruschete cu crab proaspăt de pe coasta de est", adică: crab murat Bridlington pe o bruschetă crocantă cu salată verde, maioneză cu busuioc şi roşii fără pieliţă, fripte uşor pe grătar. Sună delicios!
Paste, peşte şi fructe de mare
Jurnalul Naţional şi Curtea Veche Publishing vă invită mâine într-o nouă aventură culinară cu J