Ce este mai bun decat o rosie proaspata intr-o salata... la fel de proaspata? Sau decat un mar proaspat intre mese? Ca sa ai parte de o gustare trebuie sa ai produsele potrivite.
Pentru a avea parte de produse proaspete, trebuie sa le cumperi de la nivel local si sa ai grija sa alegi fructele sezonului. Verifica produsele sa nu fie zdrobite, sa nu aiba viermi sau sa nu fie mucegaite. Dupa ce ai ales produsul dorit, miroase-l pentru a observa daca corespunde.
Afla de la Life 123 cum trebuie sa alegi fructele si legumele, pentru a avea parte de cele mai bune alimente.
Merele nu trebuie sa aiba pete sau sa fie moi, chiar daca sunt foarte coapte. Merele galbene si cele verzi trebuie sa aiba un ton usor roziatic.
Caisele trebuie sa fie putin moi si sa aiba o culoare uniforma.
Avocado trebuie sa fie usor moale, dar nu siropos. Daca achizitionezi un avocado tare, lasa-l sa stea cateva zile pe pervarzul ferestrei.
Bananele le poti cumpara si verzi, pentru ca se coc foarte repede. Poti extinde durata de valabilitate a bananelor, daca le bagi in frigider, dupa ce s-au copt complet. Coaja se va inchide la culoare, insa interiorul nu va fi afectat.
Sfecla rosie trebuie sa aiba o culoare de rosu foarte inchis si sa nu fie mai mare de 5 centimetri in diametru.
Fructele de padure trebuie sa fie luminoase si sa aiba o culoare vie. Daca achizitionezi fructele de padure intr-un recipient mai mare, verifica fructele de la fund pentru a nu fi mucegaite.
Broccoli ar trebui sa aiba miros dulce si culoarea sa fie verde deschis. Daca trece termenul de valabilitate, incepe sa se ingalbeneasca si sa miroasa a varza.
Pepenele galben trebuie sa fie putin moale si sa nu aiba nicio pata sau o zona in care este mai moale fata de restul.
In ceea ce priveste morcovii, e