» Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor urmeaza sa hotarasca astazi data votului in plen si programul audierilor pentru membrii cabinetului propus de Lucian Croitoru.
» PSD, PNL si UDMR au anuntat ca nu vor vota pentru Guvernul Croitoru si ca isi mentin preferinta pentru Klaus Iohannis in functia de premier.
» PDL insista ca Guvernul Croitoru ar avea sanse in Parlament, dar ambele tabere par sa se fi impacat cu ideea ca guvernul demis al lui Emil Boc va ramane in functie pana dupa alegeri.
Conducerea celor doua camere este asteptata sa hotarasca astazi cat de repede va avea loc votul Parlamentului asupra componentei si a programului Guvernului Croitoru. Potrivit regulamentului, acesta nu poate avea loc mai tarziu de 15 zile de la data notificarii de catre premierul desemnat, in cazul de fata nu mai tarziu de 7 noiembrie. Inainte de votul in plen, cei propusi in functia de ministru trebuie sa fie audiati de comisiile parlamentare corespunzatoare domeniului de care se ocupa.
Lucian Croitoru si-a alcatuit echipa
intr-un context extraordinar de dificil, neavand decat sprijinul Presedintiei si al PDL. De altfel, jumatate din membrii Cabinetului Croitoru sunt cei mai importanti ministri ai Guvernului Boc, inca in exercitiu. In cazul in care Cabinetul Croitoru va fi votat de Parlament, isi vor pastra functiile: Vasile Blaga – la Ministerul Dezvoltarii Regionale (devenit si minister al Turismului), Radu Berceanu – la Transporturi, Adriean Videanu – la Economie, Gheorghe Pogea – la Finante, Mihai Stanisoara – la Aparare, Catalin Predoiu – la Justitie si Toader Paleologu – la Cultura. Vor veni in Guvern: Emeric Florin saghi (consilier diplomatic MAE, autorul planului de aderare la spatiul Schengen) – la Ministerul de Interne, Bogdan Aurescu (fost secretar de stat) – la Externe, Mihai seitan (f