În urma şedinţei de azi, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, repunerea în funcţiile ocupate anterior, a celor trei procurori doljeni care au fost revocaţi anterior, tot prin decizia CSM, în cazul Gorbunov. Sursa: Mediafax Cei trei procurori din conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sancţionaţi de Consiliul Superior al Magistraturii în cazul Gorbunov, au câştigat săptămâna trecută la instanţa supremă, definitiv şi irevocabil, procesele intentate CSM, ei urmând să fie repuşi în funcţiile deţinute anterior sancţionărilor. Astfel, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian, adjuncta Tena Tulitu şi şeful Secţiei Judiciare, Ioana Sandu au declarat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva sancţiunilor aplicate de CSM în cazul eliberării pe motive medicale a lui Serghei Gorbunov.
AMR şi Mona Pivniceru au ţinut partea procurorilor
Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) a făcut cereri de intervenţie în cele trei recursuri, care au fost admise. Preşedintele AMR, Mona Pivniceru, consideră corectă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
"Răspunderea este personală, dar pentru fapte personale. În cazul Gorbunov a existat o presiune mediatică extraordinară, au fost sacrificaţi judecători şi procurori care n-au săvârşit nicio abatere", a afirmat Mona Pivniceru. În ansamblu, Asociaţia Magistraţilor din România a dezaprobat măsurile luate de CSM şi de secţia pentru procurori faţă de cei trei magistraţi. AMR a pledat în favoarea celor trei procurori şi a cerut Înaltei Curţi să admită recursurile procurorilor.
Mai mult AMR i-a acuzat pe membrii CSM că s-au exprimat public cu privire la modului de soluţionare a deosarelor celor trei procurori din Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj înainte de pronunţarea unei deciz