Deşi pune la cale toate concursurile de pescuit, Renata nici nu se gândeşte să practice acest sport. Renata Motroi şi-a petrecut primii ani ai copilăriei în Cetatea lui Vlad Ţepeş, din Târgovişte. Locuia foarte aproape de ruinele cetăţii, iar acel loc era preferat de ea şi de copiii alături de care a crescut. „Mă mândresc de faptul că am crescut în Cetatea de Scaun a domnitorului. Acolo era locul nostru de joacă. Aşa am ajuns să îndrăgesc foarte mult istoria. Mi-a părut nespus de rău când a trebuit să plecăm din Târgovişte. Când avean şase ani, părinţii au venit la Reşiţa. În zona noastră era greu traiul, era multă sărăcie”, a povestit Renata. Nu s-a obişnuit uşor la Reşiţa. Faptul că şi-a lăsat toţi prietenii la Târgovişte, dar şi locul preferat de joacă au întristat-o. I-a trebuit ceva timp pentru a se acomoda în noul oraş. Unul dintre impedimente a fost legat de faptul că micuţii vecini pe care îi avea, nu vorbeau aceeaşi limbă.
„Am avut numai vecini nemţi. Am fost obligată să învăţ limba germană pentru a mă putea juca. Mai târziu, am realizat că mi-a prins foarte bine această etapă a vieţii. Priteniile pe care am reuşit să le leg aici s-au păstrat în timp. În urmă cu doi ani, am fost plecată în Germania la foştii mei vecini. Am stat trei săptămâni acolo”, a spus tânăra.
A învăţat informatica obligată
Ajunsă la vârsta adolescenţei, Renata a vrut să urmeze Liceul Pedagogic. Părinţii nu au fost de acord cu decizia fetei, iar admiterea a trebuit să o susţină la unul dintre liceele reşiţene. „Am avut o medie de admitere foarte bună. Am fost a doua pe liceu. Am intrat la clasa de informatică. Toată lumea era bucuroasă, numai eu nu. Pentru a trece mai uşor peste liceu, pentru că nu-mi plăcea foarte mult secţia, mi-am făcut o selecţie a materiilor care îmi plăceau. Istoria era preferata, apoi limba română şi matematica.