Înainte de 1990 negocia contracte pentru România cu firma italiană Fiat. A lucrat apoi 16 ani în sistemul bancar. Acum îşi împlineşte o mare pasiune. Profil
Data naşterii. 04.05.1956
Studii. Şcoala postliceală de comerţ exterior
Experienţă. Economist şi scriitor
Familie. Căsătorit, are doi copii
Pentru Dumitru Tâlvescu, plăcerea de a citi s-a transformat într-o pasiune care i-a marcat întreaga existenţă. A fost pasionat de lectură încă din copilărie, când pierdea nopţi întregi citind „Cireşarii” sau celebrele romane ale lui Jules Verne.
Nu a renunţat la această pasiune niciodată, dovada cea mai elecventă fiind propria bibliotecă de aproape 3.000 de volume. Iar de la a lectura până la a scrie o carte nu a fost decât un pas. Atâta doar că pentru Tâlvescu acest pas avea să vină ceva mai târziu.
A negociat cu Fiat
„Tatăl meu a fost ofiţer de artilerie, drept pentru care îl vedeam foarte rar. Într-un fel, l-am perceput ca fiind musafirul cel mai bine primit în casă. Tot timpul era plecat în aplicaţii pe la Capul Midia sau pe la alte poligoane din ţară. Am încercat să suplinesc această lipsă prin citit. Aşa se face că, în timp, obişnuinţa a devenit pasiune”, povesteşte Tâlvescu. După ce a terminat liceul şi-a încercat şansa la Facultatea de Litere de la Timişoara. Îi plăcea foarte mult franceza şi îşi dorea să devină profesor. „Nu am reuşit. Pe atunci era o concurenţă enormă. Am fost 30 pe un loc. Aşa că am optat pentru o şcoală postliceală de comerţ exterior. Am luat examenul, aşa că după doi ani, în 1976, eram angajat la Fabrica de Tractoare din Braşov. Printre altele, aici am negociat contracte cu firma italiană Fiat. Cu toate acestea, nu am fost trimis niciodată în Italia. Eram necăsătorit, eram prea tânăr şi nu eram membru de partid”, îşi aminteşte Tâlvescu.
A scris p