Două fast-fooduri din Capitală, patronate de un român, respectiv un kurd, s-au concurat până au ajuns la cele mai mici preţuri din ţară. Sursa: Vlad Stănescu
Concurenţa acerbă şi criza economică au făcut ca două şaormării din Capitală, aflate una lângă alta, pe bulevardul Ion Mihalache, să scadă preţul până la jumătate.
„Nu cred că există nicăieri şaorma mare cu preţ de 5-6 lei, cred că e singura reducere adevărată din ţara asta”, spune Cosmin, taximetrist, unul dintre clienţii fideli care vine aici de două ori pe zi.
Până în urmă cu două luni, nimic nu a deranjat activitatea singurei şaormării din zonă, patronată de un român, care avea o vechime de cinci ani. Preţul nu a scăzut niciodată de 13 lei.
Numai că, în urmă cu două luni, chiar lângă acest fast-food, un cetăţean de naţionalitate kurdă a hotărât să-şi deschidă tot o şaormărie. „Clienţii au început să se împartă şi la noi, erau persoane care spuneau că e mai bună a noastră”, spune şaormarul noului fast-food.
Pas cu pas, se doboară concurenţa
Timp de o lună, cele două erau parcă trase la indigo, aceleaşi ingrediente şi acelaşi preţ. După o lună însă, românul se hotărăşte să scadă preţul pentru a doborî concurenţa. La început, preţul şaormei mari a coborât la 10 lei.
„Noi am încercat să discutăm cu ei, însă au hotărât să scadă preţul, aşa că a trebuit să ţinem pasul”, spune casierul şaormăriei noi, cel care ţine şi ordinea rândului.
Apoi, la numai o săptămână, pentru a-şi atrage şi mai mulţi clienţi, vechea şaormărie scade din nou preţul, la 8 lei. Concurenţa a dat răspunsul în aceeaşi zi, şi a scăzut şi ea preţul, la 9 lei.
Nici aceste preţuri nu au rezistat prea mult. Ieri, o şaorma mare a ajuns să coste 5 lei la vechiul fast-food şi 6 lei la cel mai nou, cea mică era 3, respectiv 4 lei. În juru