Serviciul Judeţean de Ambulanţă, al cărui personal este şi aşa insuficient, trebuie să renunţe la două ture, pentru opt zile. Deşi este greu de acceptat, măsura trimiterii bugetarilor în concediu fără plată se aplică şi celor care intervin atunci când sunt puse în pericol vieţi omeneşti.
În condiţiile în care serviciile şi staţiile de ambulanţă au mari probleme în asigurarea asistenţei medicale de urgenţă din cauza deficitului acut de personal, pe fondul creşterii explozive a numărului de cazuri de gripă, puţinii medici, asistenţi şi ambulanţieri care n-au plecat din ţară sunt trimişi acasă.
Dacă medicul nu ajunge la timp, omul moare. Un adevăr neluat în seamă de cinicii care pun salvarea bugetului de stat, cu frecţii la piciorul de lemn, mai presus de cea a vieţilor omeneşti.
Incredibil, dar adevărat
Populaţia Galaţiului, plătitoare a contribuţiilor la Fondul asigurărilor de sănătate, nu acceptă măsura trimiterii în concediu fără plată a personalului care asigură asistenţă medicală de urgenţă.
„Şi eu, şi mama, şi fiica mea, avem probleme grave de sănătate. Oricând putem fi nevoite să apelăm 112. Ce ni se va spune ? Să aşteptăm până vin din concediu medicii ?” se întreabă retoric Aneta Zamfirescu.
La rândul ei, Zenovia Teodorescu, declară: „Să fie trimişi în concediu forţat doar şefii din instituţii, cei cu salarii uriaşe, dar când este vorba de Poliţie şi Salvare este inacceptabil. Cei care iau astfel de decizii nu ţin cont de viaţa şi siguranţa noastră”.
Ambulanţa, cu semnal de avarie
Pentru tot judeţul, Serviciul de Ambulanţă are doar şapte medici şi 96 de asistente medicale. În condiţiile în care toţi vor trebui să-şi ia cele opt zile libere obligatorii, Serviciul Judeţean de Ambulanţă va funcţiona la cotă de avarie.
„Vom f