Mircea Geoană şi-a lansat, astăzi, la Craiova volumul autobiografic „Încredere”, în care îşi povesteşte viaţa începând din copilărie şi până în campania pentru prezidenţiale. Geoană arată că şi el cosea când era mic, afirmă că tatăl său nu era nomenclaturist şi evocă momente din cariera sa de inginer, când, bătând şantierele patriei, vocabularul i se colorase cam mult. Preşedintele PSD îşi începe volumul evocând în vorbe simple câteva momente din copilărie. „Grâul pe care îl coseam îl încărcam cu furca în care, treierându-l apoi cu caii care învârteau în jurul unui par, zdrobind spicele sub copite. Călăream pe deşelate şi mâncam lapte cu mămăligă tare, tăiată cu aţă de cânepă. Noaptea, cerul senin era plin de stele căzătoare”, scrie Mircea Geoană despre vacanţele petrecute în Mehedinţi.
„Unchiul Costică avea porumbei voiajori” Apoi povesteşte cum îşi petrecea verile într-o Craiovă „cu iz arhaic”, jucând fotbal desculţ: „Celelalte vacanţe mi le-am petrecut cu precădere la bunici, într-o Craiovă cu iz arhaic. Jucam fotbal desculţ pe aceleaşi maidane de pe marginea cărora culegeam muşeţel pentru ceai. (...) Bunicul mă ducea la tuns la un vecin ale cărui foarfeci ciupeau infernal. Unchiul Costică avea porumbei voiajori, iar Bulgaru, un alt vecin, avea un băiat mai mare care se lua la bătaie cu toţi copiii din cartier”.
Din aceeași carte, cititorii pot afla că oraşul avea probleme mari cu reţeaua de apă curentă pe atunci: „Apa curgea când avea ea chef, aşa că trebuia să umplem cada şi să tragem apa la WC manual – turnând cu găleata”.
Prezidenţiabilul PSD dedică mult spaţiu din carte relaţiilor de familie. „Nici până în ziua de astăzi nu pot să îmi dau seama cum bunicul, din leafa lui de ceferist, a putut construi câte o casă în Craiova pentru fiecare dintre cei doi copii ai lui”, scrie Geoană.
Episod amuzant în