O noua mutatie a virusului porcin
In urma unui caz cu deces din Hong Kong s-a constatat ca virusul rezista mai mult timp in aer si traieste mai bine in apa clorinata * Adrian J. Gibbs: "Moare la o temperatura de fierbere de 72 de grade, fata de 59, precedentul" * Apa potabila din Romania - risc maxim!
O stire menita sa produca panica planetara a fost difuzata, recent, in SUA. S-a constatat in urma unui caz din Hong Kong, cu un pacient decedat, ca virusul AH1N1 a suferit o noua mutatie importanta, anume ca poate sa fie imun la clorinarea si fluorurarea apei potabile aproximativ trei zile. Pana acum, virusul nu rezista in apa potabila "clara" mai mult de 90 de minute, iar in apa supusa intens clorinarii mai mult de 30 de minute. La fel, virusul initial, cel "european" nu rezista in aer mai mult de doua ore. Conform "Eco-Science Lab.", mutatia suferita in Hong Kong "este viabila in aer mai mult de 24 de ore, iar in apa potabila clorinata aproximativ 70 de ore."
Expertii de la "Eco-Science Lab.", din SUA, cei care au studiat in laborator o tulpina din aceasta noua mutatie a virusului (a patra suferita de la aparitia focarului initial din Mexic), atrag atentia autoritatilor ca trebuie sa ia masuri in privinta apei potabile si a mariri dozelor de clor si fluor, pana la cantitati care sa prezinte siguranta in ceea ce priveste reactiile alergogene. Specialistii ii sfatuiesc pe cetateni sa poarte toti masti pe toata perioada deplasarilor in aer liber si sa nu consume apa de la robinet, ci numai apa plata, cumparata de la firme consacrate. "Eco-Science Lab." a mai averizat ca noua tulpina moare la fierberea apei in jurul a 68 de grade Celsius, pe cand cea initiala rezista doar la 59 de grade Celsius. Asa ca se recomanda fierberea apei si pentru gatit.
Tulpina Hong-Kong a aparut si in Malaesia
La aproximativ