Valentin Cosma, bucătar la Continental Forum Arad a câştigat, joi, 19 noiembrie, titlul de „Cel mai bun bucătar” al lanţului de hoteluri Continental, în cadrul concursului cu acelaşi nume. Învingătorul a încasat un premiu de 300 de euro şi ustensile profesionale şi a fost urmat în ierarhie de Nicolae Tomescu de la Continental Forum Oradea, premiat cu 200 de euro şi ustensile profesionale şi Dorin Gheţe de la Hotel Continental din Târgu-Mureş, distins cu 100 de euro şi ustensile profesionale. Totodată, au fost recompensaţi cu menţiune Cătălin Toma (Ibis Palatul Parlamentului Bucureşti), Julieta Blându (Continental Suceava), Simona Puican (Continental Drobeta Turnu Severin), Adrian Marin (Grand Hotel Continental Bucureşti), Viorel Arcaş (Continental Forum Sibiu) şi Emanuel Monaciu (Ibis Sibiu).
Eveniment tradiţional pentru Continental Hotels
Competiţia a fost găzduită de restaurantul Hotelului Continental din Târgu-Mureş şi jurizată de Radu Enache – director general Continental Hotels, Gabriela Berechet – expert în gastrotehnică, Ştefan Szekeres – preşedintele Federaţiei Bucătarilor din România, Henrik Sebok – founder/reserch chef at floating buffet concept/executive chef Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Dan Stoenescu – executive chef Miko Palace Caffe şi Adina Vasiliu – editor Horeca. „Concursul este o tradiţie în familia Hotelului Continental. Din anul 2002 organizăm această serie de evenimente. E vorba aproape un maraton alcătuit din trei evenimente, concursul de cel mai bun bucătar, barman şi ospătar. Dorim să oferim şansa angajaţilor noştri să îşi exprime talentul, îndemânarea şi pasiune pentru profesia pe care o fac, meserie care după părerea mea se ridică la rangul de artă. Toţi cei înscrişi în aceste concursuri sunt foarte buni şi vor câştiga cei mai buni dintre cei buni”, a declarat Mihaela Ionică, PR manager Continental Hotels.
Trei probe