Poate aţi ratat deschiderea de sâmbătă seara a pub-ului „Jackson”, da, şi eu am ratat-o, dar localul merge înainte. Fiind şi cafenea în timpul zilei, ieri dimineaţa, cu ochii aproape închişi am călcat pragul pub-ului de pe strada Poligrafiei nr. 3, pentru a-mi începe ziua cu un expresso lung cu lapte.
Zoltan, managerul „Jackson” vrea să ofere ceva diferit târgumureşenilor
Savurându-mi lecura de dimineaţă, la „locul de muncă” şi-a făcut apariţia Barabas Zoltan, managerul şi unul dintre cei doi acţionari ai afacerii „Jackson”. Zoli a fost plecat nouă ani din ţară. În ultimii cinci ani a fost managerul unui mare club din Benidorm (Spania) numit „Red Dog”. S-a întors în România în 2007, după doi ani hotărându-se să-şi deschidă propriul pub în Târgu Mureş. „Jackson” este porecla lui Zoli de când avea 13 ani şi era mare fan Michael Jackson. „De când eram mic, prietenii îmi spuneau Jackson. Dacă puneam alt nume pub-ului, cunoscuţii tot ar fi spus că vin „la Jackson”. M-am gândit că ar fi cel mai potrivit nume mai ales acum, după tragicul deces al marelui artist,” mi-a mărturisit Zoli.
Cientela selectată în funcţie de vârstă
Limitarea accesului în funcţie de vârstă (22 ani la fete respectiv 25 la băieţi) e un concept unic la noi în oraş şi este unul din lucrurile de care Zoli e mândru. „În Târgu Mureş nu există un club sau un pub pentru clienţii ce au trecut de vârste adolescentine. Aceştia din urmă se feresc de cluburi şi pub-uri din cauză că dau peste o grămadă de copii gălăgioşi şi nemanieraţi. Cei care vin aici au ocazia de a-şi retrăi tinereţea atât datorită muzicii anilor ’80-’90 cât şi a ambientului,” precizează Zoltan.
„Sangria” preparată la faţa locului după reţetă tradiţională spaniolă
Un alt plus al pub-ului este „Sangria” preparată pe loc după reţetă tradiţională, de însuşi Zoli. Vinul va fi servit la carafă de 500 ml resp