Tânărul de origine turcă, absolvent de Stomatologie, confecţionează în timpul liber pipe unicat, pe care le vinde sau le face cadou prietenilor.
Alguhan a început să confecţioneze pipe din vremea studenţiei deoarece avea un buget redus şi nu îşi permitea să cumpere pipe.
„Făceam pipe mult mai rar şi mult mai puţine, deoarece găseam foarte greu materialele necesare. Aveam câţiva colegi greci şi ei îmi aduceau materiale pe atunci“, povesteşte tânărul stomatolog.
El îşi aminteşte că, deşi nu existau posibilităţile de a comanda materialele pe internet şi în ciuda bugetului restrâns, reuşea să-şi confecţioneze pipele mult iubite.
„Am început să le confecţionez ca să am mai multe pipe. Chiar dacă găseam greu materialele, din acelea le confecţionam“, explică Alguhan.
Primii clienţi, prietenii tatălui său
Tânărul îşi aminteşte şi acum care au fost primii săi clienţi. „În perioada când eu eram student, tatăl meu avea câţiva prieteni care erau fumători de pipe şi ei mi-au cumpărat pipele. Poate ca să mă încurajeze sau poate că le-au plăcut cu adevărat pipele mele“, spune tânărul pipier.
După terminarea facultăţii, confecţionarea pipelor a devenit un hobby pentru Alguhan. „Acum aproape un an m-am apucat din nou să confecţionez pipe. De asemenea, am intrat în comunitatea fumătorilor de pipă, iar cu timpul, am început să primesc şi laude din partea membrilor acestei comunităţi. Aproape toate piesele pe care le-am confecţionat am reuşit să le vând“, spune mândru Alguhan.
Lemnul de briar, folosit în realizarea pipelor
Pipierul explică de ce a ales lemnul de briar şi nu un alt tip de lemn pentru confecţionarea pipelor sale. „Pipa nu se confecţionează din orice fel de lemn. Cel mai des se foloseşte lemnul de briar, pe care-l utilizez şi eu. Acesta este rădăcina unui soi de tufă, numită Erica arborea, ca