Sucevenii care nu vor să stea acasă în noaptea dintre ani preferă localurile dintre blocuri. În comparaţie cu anii trecuţi, petrecăreţii aleg acum restaurantele mai mici, din cartiere. Acestea îşi atrag clienţii cu preţuri „de criză“.
Cina festivă organizată la cumpăna dintre ani în orice restaurant care se respectă poate deveni istorie. Puţini suceveni sunt dispuşi să-şi petreacă noaptea de Revelion la restaurant.
Dacă în anii trecuţi rezervările se făceau cu două luni înainte, acum, mai toţi administratorii de localuri din Suceava se plâng de numărul mic de cereri. „Cred că anul acesta nu vom organiza petrecere de Revelion. Din 150 de locuri, abia 50 sunt ocupate, ceea ce înseamnă că vom ieşi pe minus. Nu mai merită astfel de petreceri“, a spus oftând Costel Borza, administratorul unui local.
Bătălie pe clienţi
Dacă în ceilalţi ani restaurantele mari erau cele care făceau legea în municipiu, de această dată există o bătălie acerbă pentru clienţi între acestea şi cele din cartiere.
Însă, deoarece administratorii localurilor mici practică preţuri „de criză“, uneori reduse la jumătate faţă de marii competitori, sucevenii care nu vor să stea acasă în noaptea de Revelion aleg mini-restaurantele de cartier. „Anul trecut am fost undeva în centru. M-am distrat bine, însă m-a şi uşurat de bani. Anul acesta am ales unul mai mic, pentru care am plătit mult mai puţin. Sunt sigur că mă voi distra la fel de bine“, a declarat Cristina Miron, educatoare.
Muzicanţii au fost tăiaţi de pe listă
Pentru a fi siguri că vor avea clienţi, administratorii localurilor mici au anunţat preţuri promoţionale la bucatele care vor fi puse pe mese de Revelion. Astfel, în noaptea dintre ani, sucevenii pot petrece cu doar 200 de lei de persoană. În schimb, unii dintre managerii de restaurante au renunţat la formaţii. @N_